Tässä viime viikkoina on tullut siivoiltua ja imuroitua paljon... Muuttosiivousta Mikkelissä ja välikodissa sekä uuden talon rakennussiivousta. Tänään oli toisen imurin pussinvaihto. Tiesin, että olen vahingossa imaissut kaksi lego-osasta imuriin ja siksipä otimme lasten kanssa koko pussin sisällön sanomalehden päälle. Yleensä kahden legon vuoksi en moista vaivaa varmaan näkisi, mutta tänään oli sellainen päivä, että ihan mielenkiinnosta huvitti "legopelastusta" kokeilla.

Ällistys oli suuri, kun koko totuus paljastui:

Aika paljon lasten aarteita oli menossa suoraan imurin pussissa roskikseen! Lieneekö tuo Miehekäs ollut vähän suurpiirteisempi imuroija vai onko legoja oikeasti kaikki sohvanaluset ja muut piilopaikat täynnä? Mukavan huomaamattomasti pienet osat  taitavat sujahtaa imurin uumeniin.

Ja kun siivoamisaiheeseen päästiin, niin liitänpä vielä kuvan välikodin leikkihuoneesta siivouspäivänä juuri ennen muuttoa. Tässä vaiheessa huone on siis jo pääosin siivottu leluista, Legoja lukuunottamatta...

Legot ovat mielestäni mukavan kehittävää leikkiä lapsille - mutta varsinkin siivoustaitoja kehittävää vanhemmille. Ehkäpä pitäisi olla oma lego-imuri, jolla siivottaisiin ympäri kotia levinneet legot ja sitten vain pussi tyhjäksi legolaatikkoon...  Lasten varaan siivousta ei ihan voi jättää, heidän siivousintonsa kun on kovin riippuvaista päivästä ja muista leikeistä. Tosin Tupu ilmoitti ensimmäisen yön jälkeen uudessa kodissa, ettei halua sitten enää äidin muistuttavan siivouksesta, sillä hän hoitaa sen aivan itse. Hyvä ajatus, mutta on tainnut Tupulta jo unohtua. Sen verran sotkuinen (legoista) näyttää hänen huoneensa tällä hetkellä taas olevan.