Onneksi muuttolaatikosta löytyi ainakin 5 vuotta sitten hankittu Disney-DVD Karhuveljeni Koda. Sitä lapset eivät ole katsoneet, joten tänään vesirokossa juhannuspäivän iloksi "video" laitettiin pyörimään.

Eppuhan sairastui vesirokkoon 2,5 viikkoa sitten. Tauti oli lievähkö, vaikka näppylöitä ihan runsaasti olikin. Hän leikki ulkona joka päivä, juoksenteli ja toimi kuin terveenäkin. Ainoastaan kahtena yönä heräsi kutinaan, jolloin laitoimme apteekin kutitusvaahtoa. Kuumetta saattoi olla iltasella ja yöunet jopa 13 tuntia. Mutta kaiken kaikkiaan, melkoisen leppoisasti rokosta eroon pääsi.

Nyt 2 viikkoa myöhemmin vuoroon tulivat Tupu ja Vetti. Tupu ON kipeä, vaikkei paljon valittele. Arvioisin, että näppyjä on lähemmäs tuhat kuin viisisataa! Sen verran heikko olokin pikkumiehellä on, että sovittiin, että saa olla pyjamapäivä. Juhannussuunnitelmat siis muuttuivat - ei mökkeilyä eikä mummulassa maalausta. Tupun luvalla laitamme blogiin valokuvan otsasta, joka on näppylöiden pahiten valloittama.

Vetillä on näppylöitä harvakseltaan ja siellä täällä. Ja strategisissa paikoissa. On silti pirteä, ehkä välillä vähän itkuinen. Toivottavasti tässä on jo pahin nähty...

DVD:stä Eppu sanoo: "Siinä on hauskaa kun siinä voi pelata" (ekstra-osassa on jokin palapeli...). "No mitä siinä tapahtui?" "Se yks ihminen muuttu karhuks. Ei mitään muuta." "No, kävikö sille hyvin?" "Joo, koska se muuttu takasin ihmiseks. Mutta toisena että se muuttu myös takasin karhuks."

Tupu täydentää: "Niin, koska se voi muuttua karhuks ja ihmiseks myös." Eppu jatkaa: "Kun se on kerran muuttunut niin se voi muuttua karhuks."